O družbi

Osnovni podatki
Naziv družbe:  Časopisno-založniška družba Kmečki glas, d. o. o.
Skrajšan naziv družbe:  ČZD Kmečki glas, d. o. o.
Naslov:

  Vurnikova 2, p. p. 47

  SI - 1000 Ljubljana, Slovenija

Direktor družbe:  Tevž Tavčar
Telefon:  (01) 473 53 58
Faks:  (01) 473 53 77
E-naslov:      info@czd-kmeckiglas.si
  
Matična številka:  5033314
Davčna številka:  62153536


Spoštovani obiskovalci,

veseli nas, da ste obiskali spletne strani naše družbe in da vam lahko na ta najbolj hiter ter neposreden način predstavimo dejavnosti Kmečkega glasa. Osnovna dejavnost je poleg vsakotedenskega izdajanja časopisa Kmečki glas tudi mesečno izhajajanje revij Moj mali svet in Revije o konjih. Tedniku Kmečki glas je za vse naročnike med letom priloženo več časopisnih ali samostojnih prilog, ki z raznovrstnimi tematskimi vsebinami dopolnjujejo pestrost časopisa. Med vsemi prilogami je po pogostosti izhajanja in zajetnosti najbolj znana revija TiN - Tehnika in Narava in se uvršča že med periodiko, saj izide petkrat letno in je namenjena vsem, ki se strokovno ali zgolj ljubiteljsko ukvarjajo s kmetijsko tehniko. Tedensko izhaja revija Kmetijski oglasnik, ki je namenjena objavam malih oglasov, in jo bralci - naročniki prejmejo vsako sredo na dom, skupaj s časopisom ali pa kot samostojno edicijo.

Založba Kmečki glas letno izda med 15 do 19 novih knjižnih naslovov. Tudi na spletu vam predstavljamo najnovejše knjižne naslove, vendar ne prezrite naslovov ponatisov knjig. Morda je med njimi knjiga, ki ste jo pred časom želeli kupiti, pa je pošla, in smo jo zaradi zanimanja ponatisnili. Ne prezrite pogledati naših posebnih prodajnih akcij in izbora knjig, zajetih v pomladanskem oz. jesenskem katalogu, ki je  dodatno opremljen z novoletnim darilnim programom in koledarji.

Spoštovani, odprti smo za vaše predloge, mnenja, tudi graje, zato nam posredujte svoje poglede. Vseh bomo veseli, jih poskušali upoštevati in uresničiti.

Tako kot doslej se bomo trudili tudi v prihodnje!        

Tevž Tavčar, direktor družbe Kmečki glas

Zgodovina in razvoj

VSAKO SREDO Z VAMI ŽE 72. LET 

Vlado Kozak, prvi urednik časopisa Kmečki glas, je 1. junija 1943 v odmaknjeni hiši v kočevski vasici Rampoha, napol porušeni zaradi vojne, na pisalni stroj natipkal in uredil prvo številko Kmečkega glasa. Časopis je takrat obsegal deset ciklostiranih strani in je sprva izhajal občasno, pozneje pa redno vsako sredo. Sveže stiskan časopis še vedno izhaja tedensko - vsako sredo.

Pomembno je, da je ob tedniku za podeželje in mesto že leta 1947 začela Založba Kmečki glas izdajati prve broširane knjige. Danes slovenskemu bralcu ponujamo več kot 170 naslovov poljudno-strokovnih in leposlovnih knjig in poleg tega vsako leto širok izbor koledarjev, poslovnih daril ter posebnih publikacij.

Tedniku Kmečki glas in knjigam Založbe Kmečki glas so sledile revije:

- leta 1967 Sodobno kmetijstvo, znanstveno-strokovna revija;

- leta 1969 Moj mali svet, revija za dom, vrt, za ljubitelje narave, cvetja in malih živali;

- leta 1994 Pet zvezdic, revija za umetnost kuhanja ter uživanja ob hrani in pijači,

- ter Revija o konjih, v kateri lahko beremo o reji, športu, veterini in rekreaciji s konji.

Leta 1997 je začela izhajati brezplačna barvna priloga tednika Kmečki glas TiN – Tehnika in Narava, revija za kmetijsko, gozdarsko, vrtnarsko, komunalno in gradbeno mehanizacijo, ki je med bralci postala nepogrešljiv vir tovrstnih informacij. Revijo naročniki tednika Kmečki glas prejmejo najmanj štirikrat letno.

Že vrsto let tedniku Kmečki glas mesečno vsem zvestim naročnikom prilagamo brezplačne barvne tematske priloge. Njihovi naslovi, ki so številnim bralcem že dobro znani, so: Zelena pomladLjubo domaO zdravjuMartinov list, Živimo s podeželjem, GozdarstvoKo odpade zadnji list in druge.

Želimo si še popestriti ponudbo tiskanih medijev ter s tem bralcem v sklopu programskih vsebin dati kar največ informacij, pa tudi bogatih knjižnih novosti.