Domača shramba

9789612034160
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
12,50 
+

RAZLIČNI NAČINI IN POSTOPKI PREDELAVE SADJA IN ZELENJAVE V KAKOVOSTNE IZDELKE

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

140 natančnih receptov za shranke po poglavjih: sokovi, vroče polnjenje sadja (kompoti, želeji, džemi, marmelade, sadni sirupi, sadje z medom, likerji,...), vroče polnjenje zelenjave (od ajvarja, česna, hrena, pese do pečene paprike itn.), vložene mešanice (kot npr. čatniji), naravna predelava sadja (jabolčni in vinski kis, balzamični kis, kisi z okusom,..), naravna predelava zelenjave (kisanje zelja, repe, paprike,..), tradicionalni postopki izdelave olja, kvaše in marinade, domača zaseka, paštete in terine.

 

Avtorica knjige HELENA MRZLIKAR, je dolgoletna svetovalka pri razvoju dopolnilnih dejavnosti na dolenjskem podeželju. Je pobudnica za razvoj turizma kot ene izmed zanimivih zvrsti dopolnilne dejavnosti na kmetijah. Svoje znanje že desetletja posreduje bralcem njenih knjig in širokemu krogu poslušalcev preko valov različnih radijskih postaj. Njeni članki so bili večkrat objavljeni v tedniku Kmečki glas.

 

 

RUMOV LONEC

Potrebujemo: 200 g sladkorja na 200 g kakovostnega sezonskega sadja, rum po potrebi

Za pripravo potrebujemo petlitrski kozarec ali glinen lonec s pokrovom. Dno posode prekrijemo z 200 g sladkorja in dodamo 200 g jagod ter prilijemo toliko ruma, da je sadje prekrito. Posodo pokrijemo in postavimo na hladno. Po nekaj dneh postopek ponovimo z drugo vrsto sadja in posodo polnimo po lastnem okusu. Pred vsakim novim polnjenjem vsebino premešamo. Zadnjo plast sadja prekrijemo s sladkorjem in dobro pokrijemo. Vsebina postane najboljša do konca leta.

 

Lastnosti

Avtor:
Mrzlikar Helena
Format:
14 x 20 cm
Leto izida:
2012
Obseg strani:
176 strani
Vezava:
spiralna vezava
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Priponke

Prelistaj knjigo (Domaca_shramba.pdf, 1,658 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite