Moj sadovnjak

9789612035129
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
22,00 
+

ZA LJUBITELJSKE SADJARJE

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Knjiga Moj sadovnjak je namenjena ljubiteljskim sadjarjem. V njej so preds­tavljeni sajenje, cepljenje, rez dreves in pomlajevanje starih dreves, najpogostej­še bolezni in škodljivci ter varstvo sadnega drevja. Marsikatero bolezen in škodljivca je v domačem sadovnjaku mogoče omejiti ali celo zatreti s pravilnimi agrotehničnimi ukrepi, v nekaterih primerih pa brez uporabe kemičnih sredstev ne gre.

 

V novi knjigi so tudi številni nasveti, ki so sadjarjem v pomoč. Poleg najpogostejših sadnih vrst v domačih sadovnjakih so opisane tudi aktinidija, kaki, figa, asimina in citrusi. Zadnje poglavje obsega opravila v sadovnjaku po mesecih.

 

Roman Mavec

 

 

Roman Mavec je vodja poskusnega sadovnjaka Brdo pri Lukovici in avtor več kot 70 strokovnih ter znanstvenih člankov, dveh strokovnih monografij in mnogih drugih študij. V knjigi želi sadjarstvo približati širši publiki ter ljudi spodbuditi, da bi se z njim ljubiteljsko ukvarjali, saj so v Sloveniji pogoji za to odlični. Njegovo znanje in izkušnje so v knjigi predstavljeni na vsakomur razumljiv način.

Slikovno izjemno bogata knjiga, bralca popelje od časa pred sajenjem pa vse do obiranja plodov. Vmes pa nas poduči o cepljenju, boleznih in škodljivcih, rezanju sad­nega drevja ter vseh drugih napotkih, ki zelo koristijo pri ustvarjanju domačega sadovnjaka.

Lastnosti

Avtor:
Roman Mavec
Format:
17 x 23,5 cm
Leto izida:
2022
Obseg strani:
160 strani
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Oznake

Priponke

Prelistaj knjigo (Moj_sadovnjak_web.pdf, 784 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Podobni izdelki