1. PODJETJE

ČZD KMEČKI GLAS, d. o. o., Založba, Vurnikova 2, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 473 53 81

Spletna stran: www.zalozba.kmeckiglas.com

IBAN: SI56 1910 0001 0026 944 pri DBS, d. d., BIC: SZKBSI2X

 

Dosegljivi smo od ponedeljka do petka med 7.30 in 14. uro. V kolikor se v tem času ne uspemo oglasiti na telefon, nam prosimo pošljite e-pošto na: spela.pejcic@czd-kmeckiglas.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Sobote, nedelje in praznike ne delamo.

 

2. PODATKI O PODJETJU

Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod št. reg. vložka 1/01169/00, matična številka 5033314000, osnovni kapital 323.860,58 EUR, ID za DDV SI 62153536.
 

Svetujemo Vam, da si pred uporabo spletne strani www.zalozba.kmeckiglas.com pazljivo preberete Splošne pogoje, če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate. 

 

2. PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

 

3. NAROČILO IN CENE

Vse cene na spletni strani www.zalozba.kmeckiglas.com so navedene v evrih (EUR) in vsebujejo 5 % DDV za knjige in 22 % DDV za ostale izdelke. Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Zaradi narave poslovanja se lahko cene spreminjajo, zato si pridržujemo pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod pogoji poslovanja. Če se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo kupec plačal ceno, navedeno v trenutku naročila.

Kupoprodajna pogodba med Založbo in kupcem je v spletni trgovini Založbe sklenjena v trenutku, ko Založba kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Založbo kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Založbe in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo.

Pridržujemo si možnost napak pri cenah izdelkov oz. tehničnih specifikacijah! Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pravila pri prednaročniški prodaji:

Prednaročilo pri nakupu knjige velja le do datuma izida oz. do dneva uradne najave knjige Javni agenciji za knjigo( JAK).

Po prejemu vašega prednaročila vam bomo poslali na vaš naslov oz. e - naslov predračun, ki bo upošteval ugodnejšo prednaročniško ceno in točno določen rok plačila.

Predračun mora biti plačan v skladu z rokom plačila, sicer ugodnosti prednaročniške ponudbe pri knjigah ne veljajo v skladu z zakonom o enotni ceni knjige.

 

4. POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelka: 

Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: 

Nakupovalna košarica: 

 

Za dokončanje naročila mora kupec izpolniti potrebna polja:

Zaključek naročila: 

Popusti, Kuponi, Darila:

Popusti, kuponi in darila se ne seštevajo. Razen, če je to določeno drugače.

 

5. VELJAVNOST NAROČILA

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kadar kupec pri naročilu izbere način plačila po predračunu, naročilo velja 8 dni. Po preteku 8 dni se naročilo smatra za preklicano.

 

6. PLAČILNI POGOJI

V spletni trgovini www.zalozba.kmeckiglas.com imate naslednje možnosti plačila:

  • po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino
  • po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam pošljemo plačano blago
  • s kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron) preko aplikacije PayPal

 

7. DOSTAVA BLAGA

Prizadevamo si, da vsa naročila odpremimo v najkrajšem možnem času. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in se osebno dogovorili o predvidenem dobavnem roku.

Če naročilo ni mogoče realizirati pod navedenimi pogoji, si podjetje pridržuje pravico, da zavrne vaše naročilo.

 

Dostavna služba Pošta Slovenije:

Znesek poštnine se generira avtomatično v košarici. Tako, da v vsakem trenutku lahko preverite kako visok je.

Za vse pošiljke: 3,90 EUR

 

Provizija pri UPN položnicah je naslednja:

Vplačilo obrazca UPN z OCR vrstico in izjavo: 1,45 € 

Vplačilo obrazca UPN, BN 02 in PP 02 : 

do 98,00 EUR: 1,45 €

nad 98,00 EUR do 501,00 EUR: 1,28 % od vrednosti 

nad 501,00 EUR: 5,90 € + 0,30 % od vrednosti položnice

Naročila za pošiljanje v tujino so možna le na e-naslovu: spela.pejcic@czd-kmeckiglas.si.

Z odgovorom na vaše pismo vas bomo obvestili o točnih stroških pošiljanja v posamezno državo in vam po dogovoru po e-pošti poslali tudi predračun.

Stroške poštnine po Sloveniji izjemoma ne zaračunamo samo za tiste naslove knjig, kjer je to izrecno navedeno.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne poslujemo. Vseeno pa lahko naročila oddate preko naše spletne trgovine www.zalozba.kmeckiglas.com in obdelali jih bomo prvi delovni dan. 

 

8. PREKLIC NAROČILA, ODSTOP OD POGODBE, STVARNE NAPAKE, REKLAMACIJE

Kupec, ki je pogodbo sklenil na daljavo ali izven poslovnih prostorov Založbe, ima pravico, da v 14 dneh pisno obvesti Založbo, da odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva, ko kupec pridobi dejansko posest nad blagom ali jo je pridobila namesto njega tretja oseba, ki ni prevoznik in jo je kupec v ta namen določil sam. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe. Nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe, ki vsebuje vsaj ime in priimek kupca, njegov naslov, navedbo blaga, na katerega se nanaša odstop, kontaktne podatke kupca (telefonska številka ali e-poštni naslov) in podatke o TRR kupca, če kupec želi, da se mu kupnina vrne z bančnim nakazilom na njegov račun,  oziroma o nameravanem vračilu blaga lahko kupec pošlje na elektronski naslov: spela.pejcic@czd-kmeckiglas.si ali na naslov ČZD Kmečki glas, d. o. o., Založba, Vurnikova 2, 1000 Ljubljana

Kupec, ki odstopi od pogodbe, mora prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, pri čemer sam krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe bo Založba kupcu v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil sam, vrnila vsa prejeta plačila. Založba lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec mora blago vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko mu je bilo izročeno oz. ko je bilo izročeno naslovniku. Kupec, ki vrne blago, ki je vidno uporabljeno ali poškodovano in tako z vidika dejavnosti Založbe ni več uporabno, je vseeno dolžan plačati Založbi dogovorjeno kupnino za to blago. Blago mora kupec vrniti na naslov: ČZD Kmečki glas, d. o. o., Založba, Vurnikova 2, 1000 Ljubljana. 

Če kupec odstopi od nakupa izdelka, ob katerem je bil možen nakup veznega izdelka po ugodni nižji ceni (t.j. nakup dveh ali več izdelkov hkrati po ugodnejši paketni ceni, darilo pri nakupu izdelka, …), pa veznega izdelka ni vrnil v zakonskem roku oziroma ga ni vrnili v stanju, v kakršnem ga je prejel, ali pa ga sploh ni vrnil, je Založba upravičena vezni izdelek zaračunati po polni prodajni ceni, veljavni v času nakupa.

Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja tukaj.

 

Neskladnost blaga

Založba skladno z 71. – 88. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) odgovarja za neskladnost prodanega blaga.

Založba sprejema reklamacije oz. zahtevke zaradi neskladnosti blaga na kontakte, navedene v 1. točki, in si bo prizadevala, da jih reši v najkrajšem možnem času.


Kupec lahko uveljavlja neskladnost prodanega blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in se pokaže v dveh letih od dobave blaga. Kupec mora o neskladnosti obvestiti Založbo v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. V primeru neskladnosti blaga je od Založbe mogoče zahtevati brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga; v primerih in pod pogoji Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) pa tudi znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopiti od pogodbe in zahtevati vračilo že plačanih zneskov. Pravice iz naslova neskladnosti kupec izgubi s potekom dveh let od dneva, ko je o neskladnosti blaga obvestil Založbo.
 

V primeru zamenjave blaga zaradi neskladnosti, mora kupec blago vrniti in sicer na spodaj naveden naslov. O neskladnosti blaga kupec pošlje obvestilo na e-naslov: spela.pejcic@czd-kmeckiglas.si oz. v pošiljko priloži kratko obrazložitev in kopijo računa. Zamenjavo izdelka bomo izvedli v najkrajšem možnem času. Strošek poštnine v tem primeru krije Založba.
 

Reklamacije zaradi neskladnega blaga

Blago prosimo vrnite na naslov:

ČZD Kmečki glas, d. o. o., Založba, Vurnikova 2, 1000 Ljubljana

Kupec in Založba bosta vsa morebitna sporna razmerja reševala izvensodno. Če tega ne bosta uspela rešiti po mirni poti, bo o zadevi odločalo pristojno sodišče v Ljubljani. Pri sporazumnem in morebitnem sodnem postopku, bo Založbo zastopal njen zastopnik.
 
Za vsa druga pojasnila smo na voljo na telefonskih številkah 01 473 53 79 (Karmen Gostinčar, vodja projektov) in 01 473 53 81 (Špela Pejčić).

 

10. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Založba se zavezuje, da bo osebne podatke kupcev, ki so pridobljeni preko spletne strani www.zalozba.kmeckiglas.com varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih brez izrecne privolitve kupcev ne bo posredovala tretji osebi ali jih uporabila v druge namene, kot izključno in samo za realizacijo naročil, komuniciranje s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja storitev ter za pošiljanje obvestil, novic in ponudb, v kolikor se kupec za to odloči.

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli Založbi zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca. V okviru prijave se zbirajo naslednji podatki: osebno ime in priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, telefonska številka, naslov elektronske pošte, IP naslov ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Kupec je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, zato mora poskrbeti za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

 

11. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.zalozba.kmeckiglas.com izjavlja, da so vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja Založbe.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

Za vsa pojasnila smo na voljo na telefonskih številkah 01 473 53 79 (Karmen Gostinčar, vodja projektov) in 01 473 53 81 (Špela Pejčić).