Naravno varstvo vrtnin

9789612034979
Za povečavo se premaknite na sliko
Jesen z Mišo Pušenjak
Do poteka akcije še:
Na zalogi
19,00 
15,20 
Prihranite: 3,80 € (20%)
+

ZA VRT BREZ KEMIČNIH SREDSTEV

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Zaradi vse bolj spremenljivega vremena ter novih visokorodnih sort, ki so dovzetnejše za bolezni, ima varstvo vrtnin vse večji pomen pri pridelavi zdrave hrane. Ljubitelji vrtnarjenja na svojih vrtovih še vedno prepogosto uporabljajo kemična sredstva. V izogib temu priznana avtorica Miša Pušenjak z nami deli nasvete, kako se kemiji čisto ali v največji meri izogniti.

Prvi del priročnika je namenjen zaščiti oziroma krepitvi rastlin ter preprečevanju njihovih bolezni. Drugi del priročnika pa obravnava naravno varstvo vrtnin. Med osnovne zaščitne ukrepe sodijo kolobar, mešani posevki, pravilen izbor sort ter priprava ustrezno rahle in vlažne zemlje, primerno gnojenje …

Ko se težave že pojavijo, so pomembni predvsem napotki za izdelavo domačih pripravkov oziroma nakup ekoloških in biotičnih pripravkov ter biostimulatorjev, ustreznih za posamezne družine vrtnin. V knjigi boste našli premišljeno načrtovane odgovore na vsa vprašanja o težavah, ki vas pestijo na vrtu. 

 

Miša Pušenjak

 

 

Vsak vrtnar več let nabira znanje in ga nato uporabi v svojem vrtu. Avtorica knjige Miša Pušenjak je prava zakladnica tovrstnega znanja. V knjigah z nami deli bogate izkušnje in jih prenaša na naslednje generacije.

Lastnosti

Avtor:
Miša Pušenjak
Format:
17 x 23,5 cm
Leto izida:
2023
Obseg strani:
224 strani
Vezava:
broširano
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Priponke

Prelistaj knjigo (Varstvo_vrtnin.pdf, 520 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Podobni izdelki