Minini cukri

9789612034719
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
16,00 
+

POSLADKAJTE SE LETNEMU ČASU PRIMERNO

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Mlada nadarjena avtorica nas spomni, da vsak letni čas prinaša svoje čare in darove, saj je recepte razdelila glede na sestavine, ki so na voljo v določenem delu leta.
Na izbiro ponuja kopico domiselnih receptov za sladice, ki jih brez težav pripravijo tudi manj vešči peke. Za ščep okusnih sladkih dobrot, ki zahtevajo nekoliko več spretnosti, pa se vsekakor velja potruditi. Spomladi se lahko poskusite v ustvarjanju jagodne sladice s kokosom, poleti borovničeve torte, jeseni kakijeve pene in pozimi rožičevega peciva. Vsak recept  je obogaten s fotografijo izpod objektiva Neže Reisner.

 

Avtorica Mina Lavtižar je o knjigi med drugim zapisala: "Minini cukri je knjiga z recepti za sladice, ki so se z leti nabirali v moji glavi in zapiskih, nekateri pa so bili napisani posebej za to knjigo. Veliko je preprostih, saj se mi zdi, da je ravno pomanjkanje časa tisto, kar pogosto odvrne od ustvarjanja v kuhinji. Nekaj receptov pa je tudi takih, ki zahtevajo več časa, a si ga zagotovo splača vzeti."

 

 

ČEŠNJEVA POFLIKANKA

Za pekač premera 24 cm

 

Testo:

300 g moke, 200 g zmehčanega masla, 80 g sladkorja v prahu, 20 g sladkorja v prahu z burbonsko vaniljo, nastrgana lupina polovice limone

 

Nadev:

1 zajetna žlica masla, 450 g razkoščičenih češenj, 50 g sladkorja

 

Premaz in posip:

1 žlica stopljenega masla, 1 žlica kristalnega sladkorja

 

Iz sestavin zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo ter pustimo počivati. Medtem v kozici na maslu razpustimo češnje in sladkor. Približno 2/3 testa razporedimo po pekaču, premazanim z maslom, ga obložimo s češnjami in jih prekrijemo s preostankom testa, tako da na površini nastanejo luknje – če nam to ne uspe, luknje enostavno naredimo tako, da koščke testa potrgamo stran. Poflikanko premažemo s stopljenim maslom, posujemo s kristalnim sladkorjem in damo v pečico. Pečemo jo 45–50 minut na 180 °C.

 

 

Lastnosti

Avtor:
Mina Lavtižar
Format:
21 x 21 cm
Leto izida:
2022
Obseg strani:
144 strani
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Priponke

Prelistaj knjigo (Minini_cukri_listanje.pdf, 549 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Podobni izdelki