Potice, 4. ponatis

9789612032555
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
17,90 
+

4. PONATIS USPEŠNICE

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Če bi morali izbrati deset slovenskih znamenitosti, bi mednje prav gotovo uvrstili potico. Je slovenska kulinarična posebnost,ki jo pozna domala ves svet. Potica je bila in je še vedno naše tradicionalno praznično pecivo. Pečejo jo v vseh naših pokrajinah. V dvojezični knjigi spoznamo zgodbo o tem prazničnem pecivu, navodila za peko, vrste testa in recepte za številne nadeve. Uporabna knjiga je lahko tudi lepo darilo tudi za prijatelje iz tujine.

slovensko-angleško besedilo

 

Andrej Goljat

 

 

Leta 1968 je končal Gostinsko šolo v Ljubljani leta 1968, kmalu se je kot mlad kuhar zaposlil v Švici, kjer je izpopolnjeval svoje začetno znanje. Kot vodja kuhinje je potem ustvarjal v hotelu Perla in  tudi v restavraciji dvorca Zemono v Vipavi. Tri leta je nabiral kuharske izkušnje na ladji, dve leti spoznaval italijansko kuhinjo v Milanu in se spet vrnil v Slovenijo. Leta 1994 je pod okriljem Protokolarnega servisa Brdo ustanovil Šolo kulinaričnih umetnosti, v kateri je ponujla izobraževalne programe iz različnih področij kulinarike. Šola je postala njegovo samostojno podjetje leta 2002. V Založbi Kmečki glas je izdal bogat nabor kulinaričnih knjig: Čokolada, Kava, Kruh, Potice, Med, Krompir, Jedi s perutnino, Divjačina in gozdni čudeži, Slastno pecivo, Ribe in morski čudeži, Vegetarijanske jedi, Prigrizki in narezki ...

 

Lastnosti

Avtor:
več avtorjev
Format:
21 x 21 cm
Leto izida:
2023
Obseg strani:
112 strani
Vezava:
trda vezava
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Priponke

Prelistaj knjigo (potice.pdf, 374 Kb) [Snemi]

Ocene

5 od 5
Št. ocen: 1
5 star
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 stars
0%
1 star
0%

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Anonimen
Komentar
Knjigo sem kupil moji mami za darilo. Je zelo navdušena ker lahko pripravlja potice na 101 način. Vedno je pekla odlične potice. V tej knjigi pa je našla še veliko drugih receptov, ne samo običajne potice.

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Podobni izdelki