Ječmen / Barley

9789612034689
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
16,00 
+

DOBRI IN ZDRAVI RECEPTI Z JEČMENOM

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

V Založbi Kmečki glas smo, po dveh uspešnih slovensko – angleških knjigah knjigah: Ajda in Proso, pripravili novo knjigo o še enem žitu: ječmenu. Tudi ta je vzporedno slovensko – angleška.

Semena ječmena so bogata z vlakninami, prehransko posebej pomembnimi betaglukani, beljakovinami in minerali (železo, cink, fosfor, magnezij). Betaglukani nase vežejo veliko vode in drugih snovi, ki jih izločajo iz telesa, s tem pa je povezano tudi nižanje koncentracije slabega holesterola v krvnem serumu. Poleg uvodnega znanja o ječmenu kot žitu, je knjiga predvsem kulinarična.  V knjigi  več kot 40 receptov za okusne jedi, zato bo gotovo prispevala   k  večji uporabi ječmena in k razvoju novih, zdravih lokalnih jedi.

 

Poznate ječmenovo travo?

 

 

Ječmenove kalice so mlade rastlinice, ki zrastejo iz zrn. Kalčki pa so deli semen, preden ti začnejo rasti. Kalice nekateri režejo in sušijo, ali pa predelujejo v tablete, ki polnijo kapsule, ki jih ponujajo kot prehranski dodatek . Ječmenove kalice so lahko tudi sestavina shujševalnih ali osvežilnih napitkov. Težko pa bi ječmenovi travi pripisovali kakšne druge učinke in drugačen prehranski pomen, kot ga sicer ima zelenjava.

Lastnosti

Avtor:
več avtorjev
Format:
21 x 21 cm
Leto izida:
2022
Obseg strani:
120 strani
Vezava:
trda vezava
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Priponke

Prelistaj knjigo (JECMEN.pdf, 599 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Priporočamo tudi