Jedi z rižem

9789612034948
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
19,00 
+

ZDRAVE IN SLASTNE JEDI Z RIŽEM

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Mojca Koman, strokovnjakinja za zdravo prehrano, je v knjigi zbrala 65 receptov za jedi z rižem, ki jih lahko pripravimo z lahko dostopnimi in domačimi sestavinami. Recepte je razdelila v šest sklopov; prve so predstavljene solate, sledijo jim juhe in enolončnice, predjedi in prigrizki, glavne jedi, rižote in na koncu seveda sladice. Med njimi najdemo nekaj slovenskemu jedcu dobro znanih, pa tudi nekaj bolj eksotičnih jedi. Te bodo popestrile vaš vsakdan. Kdo bi se branil sveže pripravljene rižote s temnim pivom in kranjsko klobaso, rižote z jajčevcem in zrelim ovčjim sirom ali sirovih arancinov? Knjiga pa niso zgolj  zbrani različni recepti, saj je vsaka jed na kratko predstavljena, najdemo lahko tudi koristne nasvete, od tega, kako pravilno odmeriti riž, do nasvetov staršem. Med temi se nam zdi posebno posrečen zapis o rižoti z žafranom, ki pravi: "Ponekod tej rižoti pravijo tudi zlata rižota. Od tu do rižote za  kraljeviče in kraljične ni več daleč, sicer pa je popolnoma nesporna rižota za večino mladine."

Za knjigo bi lahko rekli, da je slavospev rižu, živilu, na katero Slovenci pogosto pozabimo ali pa ga imamo za manjvredno zamenjavo krompirja. V nagovoru bralcu avtorica pove, da želi z recepti prebuditi naše čute in nas preprosto navdušiti nad tem osnovnim živilom večine svetovnega prebivalstva.

 

Knjiga Jedi z rižem je lično izdelana in s širokim naborom fotografij opremljena kuharica, vredna listanja in preizkušanja.

 

Mojca Koman

Univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki jo odkar pomni, privlači kuhanje. Predava o zdravi prehrani, je avtorica več kuharskih knjig in stalna sodelavka priloge Odprta kuhinja. Pravi, da želi klasične recepte vedno spremeniti in pripraviti po svoje. Zanimajo jo okusi in kombinacije med živili, hkrati pa je njena kuhinja varčna, razumska in inovativna. Ima pet otrok od katerih ima vsak svoje želje in okus, zato ji iznajdljivost v kuhinji pride še kako prav.

 

Sliko smo si izposodili na FB prodilu Mojce Koman.

 

Lastnosti

Avtor:
Mojca Koman
Format:
17 x 23 cm
Leto izida:
2022
Obseg strani:
160 strani
Vezava:
trda vezava
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Oznake

Priponke

Prelistaj knjigo (Jedi_z_rizem.pdf, 2,991 Kb) [Snemi]

Ocene

5 od 5
Št. ocen: 2
5 star
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 stars
0%
1 star
0%

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Irena
Komentar
Odlična knjiga! Priporočam.
Anonimen
Komentar
Pri nas doma nismo veliko kuhali riža. Od kar imam tole knjigo je na jedilniku enkrat na teden. Jedi so okusne in zdrave.

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite