Paštete in drugi mesni shranki

9789612035174
Za povečavo se premaknite na sliko
Na zalogi
22,00 
+

KAR 133 RECEPTOV

Spletna založba
  • — Pestra izbira knjig
  • — Varna plačila
  • — Brezplačna dostava nad 50 EUR
Časopis Kmečki glas

Opis

Odlična knjiga o vkuhavanju mesa prinaša natančne recepte za pripravo vseh vrst paštet, mesnih ocvrtkov (rillons), aspikov, žolic, konfitov, mesnih namazov, vkuhanih klobasnih nadevov, ocvirkov in jedi z mastjo iz različnih vrst mesa. Lepo število receptov je po izvoru iz Francije, kjer so nedvomno veliki mojstri za pripravo paštet in namazov. Knjiga bo razveselila ljubitelje kulinarike in tiste, ki se s tem ukvarjajo poklicno. Nekatere mesne izdelke iz knjige lahko tudi shranimo za določeno obdobje v lične lončke in jih tržimo. 

 

Predstavljamo vam odličen recept iz knjige:

 

Slika: Freepik

 

PODEŽELSKA PAŠTETA

 

Za približno 20 kozarcev potrebujemo:

2 kg račjega mesa (prsi in beder), 12 piščančjih ali račjih jeter, 500-600 ml rdečega portovca, 4-5 šalotk, 2 žlici račje masti, 750 g mastne mlete svinjine, 750 g mlete teletine, 1 žlica mešanice začimb, 1 žlica timijana, 30-40 g škrobne moke, sol in sveže mlet poper, 100 g zdrobljenih sušenih gob, račja mast po potrebi

 

Polovico račjega mesa na drobno narežemo in skupaj z grobo razkosanimi jetri mariniramo v portovcu. Sesekljane šalotke prepražimo v malo račje masti.

Drugo polovico račjega mesa zmeljemo v mesoreznici s srednjo ploščico in ga nato pregnetemo s preostalim mesom, izbranimi začimbami, prepraženo šalotko in škrobno moko. Krepko začinimo s soljo in poprom. Nato vmešamo marinirano meso, jetra in gobe ter dodamo toliko portovca, da dobimo enotno maso. Malo mase oblikujemo v majhen hlebček, ga popečemo v ponvi, poskusimo in zmes po potrebi dodatno začinimo.

Pašteto naložimo v sterilne kozarce (do 2/3) in jo pokrijemo z malo račje masti. Kozarce zapremo in jih postavimo v lonec za vkuhavanje, počakamo, da voda zavre, in 3 ure vkuhavamo pri 90 stopinjah.

 

Lastnosti

Avtor:
Sievers Gerd Wolfang
Leto izida:
2022
Obseg strani:
168strani
Vezava:
trda vezava
Založba:
Kmečki glas
Najdite podobne

Oznake

Priponke

Prelistaj knjigo (Pastete.pdf, 1,301 Kb) [Snemi]

Ocene

Brez ocen

Ocenite ta izdelek

Delite svoje mnenje z ostalimi

Napišite
Podobni izdelki